شایعترین تومور خوش خیم بینی
تومور ها در هر قسمتی از بدن ممکن است ایجاد شود. ولی این تومور ها میتوانند خوش خیم یا بد خیم باشند. گاهی در بینی نیز تومورهایی ایجاد میشود که به دلایل مختلفی ممکن است بوجود بیاید. اگر بخواهیم به شایعترین تومور خوش خیم بینی اشاره کنیم میتوان از آنژیو فیبروم اشاره کرد. این تومور معمولا در پشت بینی، سینوس ها و قائده ی جمجمه بوجود می آید و در میان افراد 7تا 19 ساله رایج تر است و در افراد بالای 25 سال به ندرت دیده میشود. تشخیص این تومور فقط با انجام سی تی اسکن مشخص میشود.
آنژیو فیبروم
پزشکان از سیستم بخصوصی برای بررسی قرار دادن آنژیوفیبروم استفاده میکنند و میزان پیشرفت آن را مورد بررسی قرار میدهند. تا به حال تحقیقات گسترده ای در زمینه ی کشف علت بروز این تومور و راه های درمان آن انجام شده است ولی برای برای اولین بار بین سال های 2008تا 2015میلادی این تومور مورد جراحی قرار گرفت و اطلاعات پایه ای درباره ی جراحی این تومور در اختیار محققان قرار گرفت:
- درصد عود دوباره تومور
- میزان از دست دادن خون بیمار
- تعداد جراحی های مورد نیاز
- بیماری های بعد از جراحی
نتیجه ی انجام این جراحی که روی 34نفر انجام شد بروز آمبولی بود. در پایان تحققیات برای این تومور درجه بندی ها مختلفی در نظر گرفته شد که بتوان بر اساس آن برنامه ریزی دقیقی در جهت پیمودن روند درمانی و یا جراحی داشت. در ادامه به بررسی انواع آنژیوفیبروم، شایعترین تومور خوش خیم بینی خواهیم کرد.
انواع آنژیو فیبروم
آنژیو فیبروم تومر خوش خیمی است که در بینی رشد میکند و با خونریزی در ناحیه نازوفارنکس، بینی و گونه ها بوجود می آید که محققان برای درمان و جراحی، این تومور را به دو گروه تقسیم کرده اند:
- آنژیوفیبروم نازوفارنکس
- آنژیوفیبروم پرینیزال
آنژیوفیبروم نازوفارنکس
آنژیو فیبروم را قبلا با نام های مختلفی مانند فیبرو آنژیوم، فیبروم دارای خونریزی در بزرگسالان مشناختند. این تومور حدود 5درصد از تومرهای کل سر و گردن را در بر میگیرد. به عبارت دیگر از هر5000بیمار مبتلا به بیماری های سرو گردن یک نفر مبتلا به این تومور میباشد. این نوع از تومور بیشتر در مردان بروز میکند و بر اساس آنچه تحقیقات نشان میدهد ایجاد این تومور به هورمون های مردانه نیز مربوط میشود و این در حالیست که نظریه های متفاوتی درباره علت بروز این مشکل وجود دارد. اما با مشاهده شدن این مشکل در بانوان، باید زمینه های ژنتیکی بیشتر مورد بررسی قرار گرفته شود.
موقعیت تومور نازوفارنکس
تقریبا میتوان گفت محل رشد این تومور در نزدیکی مرز سوراخ اسفنوپالاتین میباشد.
آنژیوفیبروم پرینیزال
بیمارانی که دچار شایعترین تومور خوش خیم بینی بودند مورد بررسی قرار گرفتند و در این میان بیمار 16 ساله ای که به مدت هفت سال دچار ورم صورت بود مورد توجه محققان قرار گرفت. از آنجاییکه این بیمار بدون لکه بینی و خونریزی و انسداد بینی به پزشک مراجعه کرده بود، ابتدا فرضیه ها بر پایه ی وجود توده عروقی در نظر گرفته شده بود که در مرحله ی بعد پزشکان تصویر برداری و سی تی اسکن را لازم و ضروری دانستند که نتایج حاصل از آزمایشات نشان دهنده وجود تومور آنژیوفیبروم پرینیزال بود. بنابراین هرگونه تورم نیز با فرض آنژیوفیبروم پرینیزال باید مورد تصویر برداری قرار بگیرد.
موقعیت آنژیوفیبروم پرینیزال
این نوع آنژیوفیبروم در ناحیه گونه ها و حفره بینی نمایان می شود.
درمان آنژیوفیبروم بینی
دانشمندان و پزشکان برای درمان این بیماری راه حل های مختلفی را ارئه کرده اند که در ادامه به بررسی آن ها میپردازیم:
- جراحی آنژیوفیبروم بینی
- آندوسکوپی آنژیوفیبروم بینی
1) جراحی آنژیوفیبروم بینی
برای درمان آنژیو فیبروم باید از روش جراحی استفاده شود ولی از آنجاییکه بافت تشکیل دهنده ی این تومرها عروقی هستند انجام این جراحی بسیار دشوار است. از انجاییکه محل این تومور ها در پشت بینی و قاعده ی جمجمه قرار گرفته است از جمله عمل های پرخطر به حساب می آید که باید حتما توسط بهترین جراح بینی انجام شود. این فیبروم ممکن است خونریزی زیادی داشته باشد. گاهی این خونریزی تا چند لیتر نیز میرسد. بنابراین باید خون رزروی زیادی برای جبران این خون از دست رفته آماده باشد.
2) آندوسکوپی آنژیوفیبروم بینی
با توسعه ی علم پزشکی امروزه شاهد پیشرفت های چشمگیری در جراحی های آندوسکوپیک صورت گرفته و از مرز درمان بینی و سینوس فراتر رفته است. امروزه میتوان برخی از ضایعات قاعده ی جمجمه و حدقه ی چشم را نیز با جراحی آندوسکوپیک انجام داد. در جراحی آندوسکوپیک خونریزی بسیار کمتری نسبت به روش جراحی باز دارد.
مزایای آندوسکوپیک آنژیوفیبروم بینی
- کاهش مدت نقاهت
- تشخیص زودتر
- بدون هیچ برش خارجی رو یصورت
- امکان پیگیری بعد از عمل
- خروج کامل تومور
- دید دقیق تر تومور
- خونریزی کمتر
- بدون نیاز به سی تی اسکن های مکرر بعد از عمل
- عدم نیاز به پانسمان در داخل یا خارج از بینی
- حفظ ساختمان طبیعی بینی و سینوس ها
- کم بودن درد و عوارض دیگر

هماهنگی برای مشاوره و ویزیت حضوری
دکتر صوفی زاده اکنون با بیش از 24 سال کار جراحی در رشته گوش و حلق و بینی و تمرکز بر جراحی های زیبایی صورت و بینی از جراحان بسیار با سابقه و جزو بهترین جراحان بینی در کشور می باشند. دکتر صوفی زاده بیماران جراحی زیبایی خود را تا سالها بعد از عمل هم پیگیری می کند و همین امر باعث ارتقاء هر چه بیشتر تجارب ایشان شده است.
با شماره 88205845 021 تماس بگیرید یا از طریق فرم رزرو اقدام نمایید
ارسال دیدگاه