فهرست مطالب

جراحی پلک

جراحی پلک که تحت عنوان بلفاروپلاستی نیز شناخته می شود ، یک پروسیجر زیبایی است که می تواند به رفع افتادگی پلک ها یا پف زیر چشم ها ، کمک کند. با انجام این جراحی و حذف پوست اضافی در ناحیه پلک و تداخل آن در بینایی ، میدان دید وسیع تر می شود و بیمار از قدرت دید بهتری برخوردار می شود. ولی قبل از تصمیم گیری برای انجام این پروسیجر زیبایی ، بهتر است با مراحل مختلف آن آشنا شوید. یکی از مهم ترین مراحل این پروسیجر ، انتخاب جراح پلک است که در صورت اجرای این مرحله با دقت بالا ، می توانید دستیابی به یک نتیجه رضایت بخش و بدون عارضه را تجربه کنید.

 

جراحی پلک

 

عمل بلفاروپلاستی چیست؟

قبل از اینکه وارد جزئیات بیشتر در خصوص جراحی بالا کشیدن پلک برای بهبود کیفیت این بخش از صورت شویم ، بهتر است ببنیم که ماهیت آن چیست. جراحی لیفت پلک با جراحی ، یک پروسیجر زیبایی است که چین و چروک ها و افتادگی پوست و پف اطراف چشم ها را از بین می برد و جوانی را در چهره تان بازیابی می کند. در این جراحی ، پلک بالا ، پلک پایین یا هر دو پلک ، مورد هدف قرار می گیرند. جراحی با ایجاد یک برش ظریف در طول خطوط طبیعی پوست در پلک آغاز می شود و با برداشته شدن پوست اضافی ، ادامه می یابد. در برخی موارد ، بر حسب نیاز ، چربی نیز که در این ناحیه ، تجمع یافته برداشته می شود تا نتیجه ای بهتر حاصل گردد. بعد از این مرحله ، جراح ، برش را با بخیه می بندد.

تکنیک های جراحی پلک

تکنیک های بلفاروپلاستی دارای دامنه متنوعی می باشند. جراح ، متناسب با نیاز هر بیمار ، بمنظور یافتن بهترین راه حل برای رفع دغدغه در ناحیه پلک ها ، تکنیک مناسب را انتخاب می کند تا یک پلن درمان سفارشی برای بیمار بالقوه ، ترسیم شود.

بلفاروپلاستی پلک بالا ، همانطور که از نامش پیداست روی پلک بالا انجام می شود و جراح با ایجاد برش در این ناحیه ، اقدام به برداشتن پوست و چربی و بافت اضافی می نماید. سپس برش با استفاده از بخیه بسته می شود.

در تکنیک دیگر که با نام بلفاروپلاستی پلک پایین شناخته می شود ، برش ها در زیر چشم یا در داخل پلک پایین ایجاد می شود و پزشک ، با برداشتن پوست و چربی اضافی ، چین و چروک و پف این ناحیه را حذف کرده و شکل ظاهری جوانی را در آن خلق می کند.

اگر بیمار در هر دو پلک بالا و پایین ، دچار مشکل باشد ، طبیعتاً جراح ، با اجرای جراحی بلفاروپلاستی پلک بالا و پایین ، با رفع ایرادات در این دو ناحیه ، به جوانسازی چشم ها می پردازد.

انتخاب جراح پلک خوب

چشم ها اعضای بسیار تاثیر گذاری در چهره هستند و قطعاً شکل ظاهری آنها ، از قدرت بالایی در تعیین سطح جذابیت چهره دارد. از طرف دیگر ، اعضای آسیب پذیر و حساسی هم محسوب می شوند که به مراقبت ویژه نیاز دارند. از اینرو ، اگر تاثیرات مختلف از قبیل بالا رفتن سن یا عوامل ژنتیکی ، دغدغه هایی را در ناحیه پلک ها بعنوان نزدیک ترین بخش به چشم ها به وجود آورده است و قصد دارید با قرار گرفتن تحت جراحی بلفاروپلاستی ، برای رفع این دغدغه ها ، اقدام کنید ، آنچه بعنوان مهم ترین نکته باید در راس فهرست فاکتورهای دخیل در تصمیم گیری تان مد نظر داشته باشید ، انتخاب جراح است. یک جراح پلک خوب علاوه بر برخورداری از دانش وسیع و به روز در سطح کلاس جهانی ، از تجربه و مهارت بالایی نیز برخوردار بوده و به خوبی می تواند چالش های این فرایند را تحت کنترل در آورد. علاوه بر این ، ایشان از نگاه هنری خلاقانه ای نیز برخوردار است و قادر است با ترکیب هنر و علم ، یک نتیجه فوق العاده ، زیبا و طبیعی را خلق کند.

اقدامات قبل از جراحی پلک

مشاوره با یک جراح پلک حرفه ای ، اولین قدم مهم در این فرایند زیبایی است. بعد از انجام تحقیقات جامع و انتخاب یک جراح بالقوه ، در جلسه مشاوره با پزشک شرکت کنید. در طول این جلسه ، جزئیات از قبیل نتیجه عمل ، انتظارات شما از جراحی ، خطرات و عوارض بالقوه ، جراحی های قابل اجرا به طور همزمان با جراحی پلک ، دوره ریکاوری و بسیاری موارد دیگر مورد بررسی قرار می گیرد. پزشک ، سابقه پزشکی بیمار را بررسی کرده و وضعیت سلامت فعلی او را ارزیابی می کند تا ببیند که آیا بیمار از شرایط داوطلبی ایده آل برای قرار گرفتن تحت جراحی ، برخوردار است یا خیر.

بر حسب نیاز ، تست هایی از قبیل تست خون ، اسکن و عکسبرداری از پلک ها انجام می شود. پزشک به بیمار توصیه می کند تا در صورت سیگاری بودن ، حداقل دو هفته قبل از عمل ، مصرف سیگار و تمام محصولات خانواده نیکوتین را ترک کند چراکه این محصول ، تاثیرات منفی روی جراحی ، نتیجه عمل و دوره ریکاوری و بهبود بر جای می گذارد.

مراقبت های بعد از جراحی پلک

بعد از اتمام جراحی ، مقداری درد را تجربه خواهید کرد. دوره ریکاوری معمولاً شامل ورم برای یک دوره چند روزه است. علاوه بر ورم ، اطراف چشم ها نیز کبود می شود و ممکن است بی حس نیز شود. جراح برای کنترل این عوارض ، به بیمار توصیه می کند تا داروهایی را مصرف کرده و پمادهای تجویز شده را در ناحیه جراحی ، استعمال کند.

یکی از عوارض جانبی که بعد از عمل اتفاق می افتد ، تار شدن موقتی بینایی است. این حالت تنها برای چند روز طول می کشد و در اثر التهاب چشم ها بعد از عمل ، رخ می دهد. قطره های چشمی و برخی پمادهای دیگر تجویز شده توسط پزشک می تواند به مراقبت از چشم ها کمک کرده و در طول این مدت ، آنها را چرب نگه دارد.

بمنظور مراقبت از چشم ها در طول دوره ریکاوری ، لازم است برای مدتی از آرایش کردن خودداری کنید. همچنین از انجام فعالیت های فیزیکی و ورزشی سنگین که دارای پتانسیل وارد آوردن فشار به چشم ها هستند خودداری کنید. در زمان خوابیدن یا استراحت کردن ، زیر سرتان را بلند کنید تا بدن در حالت لمیده قرار بگیرد.

عوارض جراحی پلک

غالبا یک هفته بعد از انجام عمل جراحی بخیه های جراحی کشیده میشود و فرد میتواند فعالیت های روزانه ی خود را طبق روال عادی سپری کند. با در نظر گرفتن دوران کوتاه نقاهت بعد از عمل باید دانست که افرادیکه جراحی پلک انجام میدهند بلافاصله بعد از جراحی شاهد عوارض عمل خواهند بود که این عوارض با کمک پزشک جراح قابل کنترل است ولی تمامی این عوامل موقتی و گذراست.

  •  تورم و کبودی اطراف چشم
  • احساس درد
  • ایجاد سوزش در چشم ها
  • خشکی چشم
  • سخت شدن عمل پلک زدن
  • ریزش اشک
  • تاری دید و واکنش به نور
  • زخم و اسکار
  • عفونت
  • باز شدن محل برش
  • عدم تقارن
  • آسیب به کره ی چشم و خونریزی داخلی
  • افتادگی پلک
  • تیرگی پوست اطراف چشم

علل مختلف افتادگی پلک 

پتوز مادرزادی : در برخی از نوزادان تازه متولد شده عضله ای پلک فوقانی را محافظت میکند دچار مشکل در رشد میشود که در اکثر موارد (حدود 70درصد) این مشکل فقط در یک چشم ایجاد میشود. به ندرت ممکن است هردو چشم مبتلا شوند. ولی این مشکل در صورت عدم درمان ممکن است با مشکلات بینایی برای کودک به همراه باشد.

افزایش سن : یکی از اصلی ترین دلایل افتادگی پلک چشم افزایش سن و پیری پوست است که با شل شدن پوست همراه است و هردو چشم را همزمان درگیر میکند. علت ایجاد شلی پوست با افزایش سن به گرانش زمین مربوط میشود که سبب کشیده شدن تاندون پلک چشم میشود.

بیماری های عضلانی : نوع دیگر از بیماری عضلانی وجود دارد که میتواند به نوبه ی خود سهم چشمگیری در افتادگی پلک ایجاد کند. این بیماری ارثی که دیستروفی عضلانی اوکولوفارنژال نامیده میشود، حرکت چشم ها را تحت تاثیر قرار میدهد.

مشکلات عصبی : مرکز کنترل عضلات چشم در مغز قرار دارد و در صورت بروز هرگونه مشکل برای مغز چشم ها نیز تحت تاثیر قرار میگیرند و موجب افتادگی پلک میشود. از آسیب های احتمالی مغزی که ممکن است سبب بروز این عارضه شود میتوان به مواردی چون: سکته مغزی، تومور مغزی، آسیب عصبی مربوط به دیابت بلند مدت اشاره کرد.

سندروم هورنز : کوچک شدن مردمک چشم به صورت غیر طبیعی .

سایر مشکلات چشمی : در نهایت وجود مشکلات جانبی در چشم ممکن است سبب بروز این عارضه شود که این مشکلات شامل عفونت، تومور داخل حفره چشم یا ضربه به چشم میباشد.

بهترین جراح پلک

بهترین جراح پلک برای جراحی بلفاروپلاستی، شخصی است که عمل جراحی را با معاینه دقیق ، طبق وضعیت بیمار و با استفاده از روش ها و تکنیک های جدید و تازه پزشکی همراه با کمترین مقدار عوارض ممکن انجام دهد و تا کسب نتیجه مطلوب و بهبودی کامل بیمار، او را به صورت منظم و متوالی ویزیت نماید. همچنین دادن توصیه های مراقبتی پس از جراحی از طرف پزشک ماهر و متبحر به بیمار سبب تسریع در پروسه بهبودی بیمار پس از جراحی پلک می گردد.

نخستین روش به منظور یافتن بهترین جراح پلک ، دیدن بیماران قبلی و نمونه کارها و جراحی ها، سابقه و تبحر جراح و مشاوره با او است. به منظور اینکه جراحی زیبایی پلک پایین به خوبی صورت گیرد، جراح باید وضعیت عمومی بیمار و آناتومی پلک را به خوبی بررسی کند و پیشنهاداتی را به بیمار ارائه نماید. همچنین بهترین جراح پلک در جلسه مشاوره به طور کامل بیمار را از جزئیات و مراحل جراحی و همچنین عوارض احتمالی که ممکن است رخ دهد مطلع می کند.

لازم به ذکر است به علت حائز اهمیت بودن پلک و مخصوصا حساسیتی که در چشم وجود دارد مناسب تر است جراحی پلک به وسیله یک متخصص آگاه به آناتومی پلک و ساختمان چشم صورت گیرد تا صدمات جبران ناپذیر به چشم وارد نشود.

 

دکتر محمد صوفی زاده

دکتر محمد صوفی زاده فارغ التحصیل دانشگاه پهلوی، از شعب دانشگاه پنسیلوانیا در ایران هستند و ایشان تقریباً در تمام آزمون ها جزو رتبه های برتر کشور بودند. دکتر صوفی زاده با داشتن نزدیک به چهار دهه سابقه طبابت و حدود سه دهه سابقه فعالیت در شاخه تخصصی جراحی بینی و صورت، جزو جراحان به نام و چهره های شناخته شده و پیشکسوت در این حوزه محسوب می شوند و آمار بیش از 26000 جراحی زیبایی خصوصاً عمل بینی را در رزومه کاری خود ثبت کرده اند.

0 0 رای ها
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
10 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
امیدی
امیدی
2 سال قبل

چطور باید تشخیص بدیم که برای رفع افتادگی باید از جراحی پلک بالا استفاده کنیم یا لیفت ابرو؟

مدیر سایت
مدیر سایت
2 سال قبل
پاسخ به  امیدی

سلام و عرض ادب. زمانی نیاز به لیفت ابرو میشود که قسمت خارجی ابرو در خانم ها هم سطح یا پایین تر از لبه استخوانی کره چشم باشد.

فاطمه بیگی
فاطمه بیگی
2 سال قبل

سلام . من میخوام عمل زیبایی پلک بالا انجام بدم . جای بخیه ها چه قدر زمان می بره تا از بین بره ؟

مدیر سایت
مدیر سایت
2 سال قبل
پاسخ به  فاطمه بیگی

سلام خدمت شما . جای بخیه‌های میانی پلک اغلب بعد از یک ماه برطرف شده و دیده نمی‌شود. ولی بخیه‌های بخش انتهایی پلک که فشار بیشتری را تحمل کرده اند از یک تا 6 ماه طول می‌کشد تا برطرف شود. باز هم تاکید می‌کنم که همه چیز بستگی به پوست شخص دارد و اینکه بیماری خاصی نداشته باشد.

مهسا موسوی
مهسا موسوی
1 سال قبل

سلام.آیا جراحی پلک درد دارد؟

ادمین
ادمین
1 سال قبل

سلام. بعد از این عمل معمولا دردی وجود ندارد مگر بطور مختصر ولی اگر بخصوص در چند ساعت اول بعد از عمل درد شدید احساس شد باید فورا به پزشک مراجعه کرد

امیررضا عطار
امیررضا عطار
1 سال قبل

سلام. من به تازگی عمل جراحی پلک انجام دادم یکسری مشکلات دارم. میشه برخی از عوارض جزئی بعد از عمل پلک رو توضیح بدین؟

مدیر سایت
مدیر سایت
1 سال قبل

سلام دوست عزیز.عوارض خفیف پس از عمل عبارتند از: دو بینی یا تاری دید گذرا ، تورم و کبودی پلک،عدم تقارن محل برش در دو طرف،جوش های سفید کوچک در محل بخیه ها. این عوارض گذرا هستند و پس از چند هفته کم کم بر طرف می شوند. در صورت بروز هرگونه مشکل غیر عادی به پزشک جراح خود مراجعه کنید.

ورمزیار
ورمزیار
1 سال قبل

سلام. خسنه نباشین. ایا جراحی پلک خونریزی زیادی داره؟

مدیر سایت
مدیر سایت
1 سال قبل
پاسخ به  ورمزیار

سلام. وقت بخیر. خونریزی در شرایط بخصوصی ممکن است به صورت کنترل نشده رخ دهد
اختلال تیروئیدی که چشم را درگیر کرده باشد.
اختلالات خونی همراه
سابقه فشار خون بالا
اختلالات عروقی همراه
مصرف داروهای ضد انعقاد خون

دکتر محمد صوفی زاده