فهرست مطالب

چند روز بعد از عمل بینی میتوان کار کرد؟

مطمئنا قبل از اینکه بینی تان را عمل کنید این سوال را از جراح خود می پرسید که چند روز بعد از عمل بینی میتوان کار کرد و به روتین معمول بازگشت؟ به هر حال همه ما میدانیم که جراحی بینی دوره نقاهتی دارد و برای مدتی انجام برخی کارهای روزانه را هم استاپ می کند. این دوره نقاهت به نفع ماست ؛ چون به بهبودی هرچه سریع تر ختم می شود و هم چنین نتیجه به بهترین شکل در پایان این دوره نمایان می شود. ممکن است شما به عنوان یک متقاضی عمل بینی ، فرد شاغل، محصل یا حتی خانه دار باشید. پس نیاز دارید که بدانید که چه زمانی پس از جراحی میتوانید کارهای خود را چه در خارج و در داخل منزل انجام دهید. 

چند روز بعد از عمل بینی میتوان کار کرد؟

بعد از عمل بینی چه زمانی می توانیم کار کردن را شروع کنیم؟ 

زمان بازگشت به کار بعد از عمل بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله: 

  • نوع عمل: مشخصا عمل های پیچیده تر به زمان ریکاوری بیشتری نیاز دارند. 
  • میزان تورم و کبودی: اگر تورم و کبودی شما زیاد باشد، ممکن است لازم باشد تا زمان رفع آنها صبر کنید. 
  • نوع شغل شما: اگر شغل شما نیاز به فعالیت بدنی زیاد یا خم شدن دارد، باید زمان بیشتری را برای ریکاوری در نظر بگیرید. 

این نکته را به یاد داشته باشید که واکنش بدن تمامی افراد به جراحی شدن بینی یکسان نیست و ممکن است زمان شروع به کار برای همه کسانی که بینی شان را جراحی کردن، یکسان نباشد. اما به طور کلی، حداقل به یک هفته استراحت بعد از عمل بینی نیاز دارید. در این مدت باید از فعالیت های سنگین بدنی، بلند کردن اجسام سنگین و خم شدن خودداری کنید. 

تقریبا با گذشت یک هفته می توانید به کارهای سبک اداری بازگردید. اما اگر شغل شما نیاز به فعالیت بدنی بیشتری دارد، باید حداقل دو هفته صبر کنید.  میتوان گفت پس از 2 هفته بهبودی لازم برای بازگشت به اکثر فعالیت های روزمره خود را کسب کرده اید. اما همچنان باید از فعالیت های فیزیکی سنگین و فشار آوردن به بینی خودداری کنید. 

در اینجا یک جدول زمانی تقریبی برای بازگشت به کار بعد از عمل بینی ارائه شده است: 

مدت زمان فعالیت
1 تا 3 روز استراحت کامل
4 تا 7 روز بازگشت به کارهای سبک اداری
8 تا 14 روز بازگشت به اکثر فعالیت های روزمره
تا 21 روز بازگشت به فعالیت های ورزشی سبک
4 تا 6 هفته بازگشت به فعالیت های ورزشی سنگین

انجام کارهای خانه بعد از عمل بینی 

دقت کنید که انجام کارهای خانه بعد از رینوپلاستی نیازمند رعایت احتیاط و توجه به برخی نکات کلیدی است تا از بروز عوارض و آسیب به بینی تان جلوگیری شود. در ادامه به چند مورد از این نکات اشاره می کنم: 

فعالیت های سبک: 

  • در روزهای ابتدایی بعد از عمل، بهتر است از انجام کارهای سنگین و طاقت فرسا خودداری کنید. 
  • پرداختن به فعالیت های سبک مثل شستشوی ظروف، مرتب کردن تخت و یا آماده کردن غذاهای ساده در حد توان شما بلامانع است. 
  • از خم شدن بیش از حد سر خودداری کنید. برای انجام کارهایی مانند جارو زدن یا شستشوی زمین، از یک جارو برقی دستی یا پارچه ای بلند استفاده کنید تا مجبور به خم شدن بیش از حد نشوید. 
  • از بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید. 

استراحت کافی: 

توصیه می شود در هنگام انجام کارهای خانه در دوره نقاهت عمل بینی، بین انجام هر کار کمی توقف داشته و استراحت کنید. استراحت کافی برای بهبودی سریعتر و جلوگیری از تورم و خونریزی ضروری است و از فشار آمدن به ناحیه جراحی شده جلوگیری می‌کند. 

رعایت بهداشت هنگام انجام کارهای خانه بعد از عمل بینی: 

  • دست های خود را قبل و بعد از انجام هر کاری به طور کامل با آب و صابون بشویید. 
  • از دستمال کاغذی برای تمیز کردن بینی خود استفاده کنید و از مالیدن یا فشار دادن بینی خودداری کنید. 
  • محیط خانه را تمیز و عاری از گرد و غبار نگه دارید. 
  • حتی برای اینکه در زمان تمیز کردن محیط، آلودگی بر روی پوست در نواحی اطراف محل جراحی شده نشیند، میتوانید از ماسک استفاده کنید. اما حواستان باید که هنگام گذاشت ماسک به بینی فشار وارد نکنید. 

مشاوره و نوبت دهی 

برای تعین نوبت ویزیت و مشاوره عمل بینی ، اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید. با شما تماس گرفته خواهد شد.

این زمینه برای اعتبار سنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند .

آشپزی کردن بعد از عمل بینی  

معمولاً بعد از گذشت یک تا دو هفته از عمل بینی، می‌توانید به تدریج فعالیت‌های عادی خود، از جمله آشپزی، را از سر بگیرید. با این حال، بهتر است با احتیاط عمل کنید و به توصیه‌های پزشک خود توجه کنید. 

توجه: پزشکی را انتخاب کنید که تمام این توصیه ها را به طور دقیق و کامل به شما ارائه دهد و کمک تان کند تا دوره ریکاوری آسان تری داشته باشید. بهترین جراح بینی تهران که از تجربه بالایی برخوردار است، میتواند شما را در این خصوص به خوبی راهنمایی کند.

نکاتی که باید در آشپزی بعد از عمل بینی رعایت کنید: 

  • همانطور که پیش تر هم گفته شد، از خم کردن سر خود به سمت پایین خودداری کنید. خم شدن سر به سمت پایین می‌تواند باعث افزایش تورم و خونریزی بینی شود. برای جلوگیری از این امر در هنگام آشپزی بعد از جراحی بینی ، می‌توانید از یک چهارپایه یا سطح مرتفع برای قرار دادن مواد غذایی و ظروف استفاده کنید. 
  • حرارت گاز را کم کنید. حرارت زیاد گاز می‌تواند باعث افزایش تورم بینی شود. بنابراین، بهتر است شعله گاز را کم کرده و یا از فر به جای گاز استفاده کنید. 
  • از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنید. بلند کردن وسایل سنگین می‌تواند فشار خون شما را افزایش داده و به بینی شما آسیب برساند. 
  • از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید. ایستادن طولانی مدت می‌تواند باعث ضعف و سرگیجه شما شده و به تورم بینی شما دامن بزند. 

نکاتی برای آشپزی آسان بعد از عمل بینی: 

  1. غذاهای ساده و سریع بپزید. از پخت غذاهای پیچیده و زمان‌بر خودداری کنید. 
  2. از غذاهای آماده و نیمه‌ آماده استفاده کنید. استفاده از این نوع غذاها می‌تواند به شما در صرفه‌جویی در زمان و انرژی کمک کند. 
  3. از اعضای خانواده یا دوستان خود برای آشپزی کمک بگیرید. اگر امکانش هست، از اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید تا در آشپزی به شما کمک کنند. 

چند روز بعد عمل بینی میتوان بیرون رفت؟

شروع هر کار و فعالیتی خارج از منزل بعد از عمل بینی ، بهتر است 48 ساعت بعد از جراحی باشد. چون در این باز زمانی ، معمولا شدت التهاب های ایجاد شده مثل ورم و کبودی ، به اوج خود می رسند. پس بهتر است این مدت را در خانه باشید. بعد از این بازه می توانید کم کم فعالیت های سبک خارج از خانه را شروع کنید. زمان بیرون رفتن بعد از عمل بینی به وضعیت آب و هوایی نیز وابسته است. توصیه می شود تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید ؛ زیرا اشعه فرابنفش می تواند ورم بینی را تشدید کند.

چند روز بعد از عمل بینی میتوان رانندگی کرد؟

تا دو روز اول بعد از عمل بینی به هیچ وجه رانندگی توصیه نمی شود. چون هنوز اثرات داروی بیهوشی و مسکن های مصرفی از بدن خارج نشده و شما حالت خواب آلودگی خواهید داشت. بنابراین هوشیاری لازم برای رانندگی کردن را ندارید. نشستن در ماشین بعد از عمل بینی هم باید با دقت انجام شود. حتی اگر خودتان رانندگی نمی کنید ، باید مراقب حرکات ناگهانی و تکان های شدید ماشین باشید.

به این خاطر که فشار ناشی از این حرکات میتواند باعث شدت یافتن ورم و حتی خونریزی شود. استفاده از بالش های گردنی هنگام نشستن در ماشین ، با قرار دادن سر و گردن در وضعیت مناسب ، می تواند تا حد زیادی از فشار حرکات و تکان های ماشین جلوگیری کند. با گذشت 7 الی 10 روز از جراحی بینی ، اکثر افراد آمادگی لازم برای رانندگی کردن را بدست می آورند. با این حال اگر همچنان احساس ضعف ، سرگیجه یا نارحتی دارند ، بهتر است کمی بیشتر برای شروع رانندگی بعد از عمل صبر کنند.

دکتر محمد صوفی زاده

دکتر محمد صوفی زاده فارغ التحصیل دانشگاه پهلوی، از شعب دانشگاه پنسیلوانیا در ایران هستند و ایشان تقریباً در تمام آزمون ها جزو رتبه های برتر کشور بودند. دکتر صوفی زاده با داشتن نزدیک به چهار دهه سابقه طبابت و حدود سه دهه سابقه فعالیت در شاخه تخصصی جراحی بینی و صورت، جزو جراحان به نام و چهره های شناخته شده و پیشکسوت در این حوزه محسوب می شوند و آمار بیش از 26000 جراحی زیبایی خصوصاً عمل بینی را در رزومه کاری خود ثبت کرده اند.

2 1 رای
امتیاز دهی
اشتراک در
اطلاع از
guest
6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ورزشکار
ورزشکار
2 سال قبل

سلام. برای کاهش تورمات بعد از جراحی می توان چه اقداماتی را انجام داد؟

ادمین
ادمین
2 سال قبل

سلام. کمپرس یخ توصیه می شود و قرار دادن سر با لاتر از سطح بدن در کاهش تورمات بعد از جراحی کمک کننده می باشد

بذرافشان
بذرافشان
1 سال قبل

آیا کار کردن بعد از عمل بینی ضرر دارد؟

مدیر سایت
مدیر سایت
1 سال قبل
پاسخ به  بذرافشان

در هنگام کار کردن ممکن است به بینی به دلایل مختلفی فشار وارد شود. به همین دلیل اغلب پزشکان توصیه میکنند تا چند روز بعد از عمل بینی میتوان کار کرد.

ناهید برزگر
ناهید برزگر
1 سال قبل

سلام. خدمت دوستانی که میخوان بدونن چند رو بعد از عمل بینی میتوان کار کرد باید بگم بستگی به دکتر و عملی که داشتید داره. من جراحی اولم و کسی دیگه انجام داد و جراحی ثانویه مو دکتر صوفی زاده. با اینکه مراقبت عمل اولم و بیشتر رعایت کردم و دیرتر سرکار رفتم از عمل دومم راضی بودم و شروع به کارم هم زودتر بود.

مدیر سایت
مدیر سایت
1 سال قبل
پاسخ به  ناهید برزگر

سلام. وقت بخیر با تشکر از توضیحات خوبتون. باید دقت کنید تمامی مراقبت ها باید تحت نظر پزشک جراح و با مشورت ایشان باشد.

دکتر محمد صوفی زاده